Çerçi Sanat'ın 5. Sayısı Yayında!

Çerçi Sanat'ın 5. sayısı yayında! Biraz uzun bir ara verdiğimizin farkındayız. Sizi yeni yılda yeni bir sayıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ama sürprizlerimiz bununla kalmayacak elbette. Çerçi'nin yeni sayısı bizler için de yepyeni bir başlangıç olacak. Heyecanımızı şimdilik burada tutup 5. sayımızdan bahsedelim.

http://cercisanat.com/dergi/5

Bu sayıda mutfaktaki yazarlarımızla kadın öykücüleri konu aldık. Herkes birçok okuma yaptı ve yazmak istediği üç kadın öykücüyü tanıttı. Tanıtım dediysek, söyleşileri es geçmeyelim! Kadın öykücü diye bir ayrıma gitmek elbette tartışmalı bir hamle oldu bizim için. Ama nedenlerimiz var. Bunları "Editör"den yazımızda uzun uzadıya anlattık. Mesela şöyle dedik:

"Şimdi böyle bir çalışmaya ne gerek vardı dediğinizi duyabiliyoruz, en azından bazılarının. Fakat biz her sayıda aslında okumak istediğimiz yazarları çalışıyoruz çünkü derginin mutfak kısmında yine biz varız ve dışarıdan yazılar almıyoruz genellikle. Kadın yazarları okumak istedik. Hem de böyle, kadınların olduğu bir sayıda. Metinler üzerinden hareket etmek en doğrusudur diye düşündük. 'Kadınlık', 'kadın yazarlık' kavramı her zaman tartışılacak bir konu. Ve asla bununla ilgili somut bir çözüm de söz konusu değil. Çünkü öznesi edebiyat ve bu zemin ahkâm kesenleri, katı kurallar koyanları asla affetmez."

Bu blog yazısını yazmadan önce sayımızın yeniliği ve güzelliği olan "çevrimiçi söyleşi"lerden bahsetme niyetindeydik. Ama okurlar bu söyleşileri çoktan keşfetti ve bu sayfalar Çerçi Sanat'ın en çok ziyaret edilen sayfalarında yerini aldı. O zaman müjdemizi verelim: Bu söyleşiler gelecek sayılarda artarak devam edecek.

İşte, 5. sayımızda okuyabileceğiniz yazılar...

Dosya konuları:

"Çuvaldızı Kendine İğneyi Başkasına Batıran Öyküler" - Şengül Can: http://cercisanat.com/dergi/5/cuvaldizi-kendine-igneyi-baskasina-batiran-oykuler
"Yersiz Yurtsuz Karakterlerin Öyküleri" - Tuğçe Ayteş: http://cercisanat.com/dergi/5/yersiz-yurtsuz
"Üç Yazar" - Tülay Akyol: http://cercisanat.com/dergi/5/uc-yazar
"Öykünün Cinsiyeti" - Özlem Şan: http://cercisanat.com/dergi/5/oykunun-cinsiyeti

Söyleşi:

"Öykü Buluşmaları Buluşma Öyküleri", Özlem Şan: http://cercisanat.com/dergi/5/oyku-bulusmalari-bulusma-oykuleri

Çevrimiçi Söyleşiler:

"Melek Ekim Yıldız'la Çevrimiçi Söyleşi"- Şengül Can: http://cercisanat.com/dergi/5/melek-ekim-yildizla-cevrimici-soylesi

"Reyhan Yıldırım'la Çevrimiçi Söyleşi" - Şengül Can, Özlem Şan - http://cercisanat.com/dergi/5/reyhan-yildirimla-cevrimici-soylesi

Öykü:

"Hasat" - Fahri Alpyürür: http://cercisanat.com/dergi/5/hasat
"Direniş" - Servet Karaaslan: http://cercisanat.com/dergi/5/direnis-1
"Kaya Kartalı" - Emine Aydoğdu: http://cercisanat.com/dergi/5/kaya-kartali
"Ya Gözlerim Konuşursa" - Nilgün Admeş: http://cercisanat.com/dergi/5/ya-gozlerim-konusursa

Şiir:

"Ekin" - Talita Yaltırık: http://cercisanat.com/dergi/5/ekin
"Bir" - Ali Kırkar: http://cercisanat.com/dergi/5/bir
"Dokunmaya Ağıt" - Doğa Çam: http://cercisanat.com/dergi/5/dokunmaya-agit
"Karsız" - Erkan Karakiraz: http://cercisanat.com/dergi/5/karsiz


Çerçi Sanat'ı her an, her yerde, yemeklerden önce ve sonra, aç ya da tok karnına, güneşli havalarda ve yağmurda bir pencere kenarında okuyabilirsiniz. Önceki sayılara da sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder